Niet gecategoriseerd

Woocommerce Webshop Specialist In Amsterdam

Een goed voorbeeld uit de praktijk is de onlineshop voor beeldlicenties van Quagga. Die groeit al jaren samen met WordPress hosting en bevat inmiddels 40.000 producten: Wat op het eerste gezicht niet erg spectaculair lijkt, vraagt om een uitgekiende technische planning op de achtergrond.

De technische ontwikkeling moet hierbij worden gedaan door een persoon of een bureau dat echt op WooCommerce en WordPress gespecialiseerd is. In 2015 werd WooCommerce overgenomen door Automattic, de makers van WordPress.com. Dit betekent dat er aanzienlijk meer middelen beschikbaar zijn voor verdere uitbreiding. Dit is vooral te zien in de releasecyclussen: ten minste twee keer per jaar publiceert het ontwikkelteam een grote update met belangrijke nieuwe kernelementen. Kleine aanpassingen worden maandelijks gedaan, centrale bugfixes ook vaker.

Gebieden waarbij WooCommerce slechter presteert dan de concurrentie werden zo geleidelijk aan geoptimaliseerd. De brede verspreiding van WooCommerce en WordPress en de enorme ontwikkelaarscommunity op de achtergrond bieden daarvoor goede kansen dat dit ook zo blijft. De markt voor bureaus en freelancers is dienovereenkomstig spannend.

Maar nu het portaal op hoog niveau draait, zal binnenkort de meertaligheid van de winkel gepland worden. Want bij een “wildgroei” van WooCommerce kunnen de afzonderlijke componenten elkaar snel uitspelen. Des te belangrijker is een afzonderlijke testomgeving, om de stay wordpress webshop-shop bij plugin-updates enz.

Woocommerce Configureren

Later kun je, afhankelijk van je wensen nieuwe further extensies activeren of verwijderen (zgn. plugins). Met het juiste onderhoud blijft jouw winkelsysteem daarmee slank, performant en overzichtelijk. WooCommerce overtuigt sinds de laatste updates met nieuwe functies, die vooral gericht zijn op professionele winkeleigenaren en bureaus.

Deze variëren van geïntegreerde betalingsoplossingen tot een betere bepaling van de verzendkosten. Voor speciale oplossingen zoals productcatalogi, B2B-winkels of veilingen zijn er nu talrijke uitbreidingen WordPress beschikbaar, hoewel die meestal tegen betaling zijn. De licentiekosten hiervoor blijven doorgaans jaarlijks in de dubbele cijfers liggen , waardoor de lopende kosten overzichtelijk blijven.