Niet gecategoriseerd

Gehackte WordPress Website; Zo Los Je Het Op

Jouw Website Is De Sleutel Voor Online Succes

Zet deze uit en sla je wijzigingen op. Voor alle nieuwe blogs die je vanaf nu plaatst, zul je geen pingbacks of trackbacks meer ontvangen.

Redenen Waarom Jouw Bedrijf Een Unieke Website Nodig Heeft

Als er heel veel pingbacks en trackbacks binnen komen, zorgt dat voor vertraging van je web site. Daarnaast wordt de functionaliteit ook misbruikt voor DDoS-aanvallen. Het kan dus geen kwaad om deze functie uit te schakelen. Om de pingbacks en trackbacks uit te schakelen, ga je in het dashboard van je web site WordPress hosting naar Instellingen > Reacties. De optie ‘sta linkmeldingen van andere blogs toe op nieuwe artikelen’ staat standaard aan.

Caching zorgt ervoor dat een pagina opgeslagen wordt in een statisch bestand. Als een bezoeker op jouw web site komt, wordt dit bestand uit de cache gehaald en getoond. Hierdoor hoeft de database niet of minder benaderd te worden. Dit maakt in veel gevallen jouw website een stuk sneller.

Afhankelijk van jouw hostingpakket loont het de moeite om daarnaast by way of FTP nog wat wijzigingen te maken om nog meer snelheid te krijgen. (Maar dat is stiekem toch iets voor een developers, oeps :-D)

Wil je de pingbacks en trackbacks ook voor je bestaande blogberichten uitschakelen? Ga dan naar berichten, selecteer alle berichten, kies bij acties voor “Bewerken” en klik op uitvoeren. Je kunt nu de optie pingbacks op “niet toestaan” zetten en de wijzigingen opslaan. Als je berichtenoverzicht uit meerdere pagina’s bestaat, zul je dit voor elke pagina met berichten moeten doen.

Voor WordPress zijn een aantal plugins verkrijgbaar waarmee je een cache kunt activeren. Er zijn zowel free of charge plugins als betaalde versies.

WordPress maakt gebruik van een database om alle informatie op te slaan. Al jouw instellingen, pagina’s, berichten, etc. worden in deze database opgeslagen. Iedere keer als een bezoeker op jouw web site WordPress komt, moet de informatie van die pagina opgehaald worden uit de database. Door gebruik te maken van caching kun je dit proces versnellen.

Als de hyperlink aangetroffen wordt, is de pingback succesvol. Doordat jouw website gaat controleren of de andere web site echt een linkje geplaatst heeft, wordt de web site extra belast.

Via WordPress.org kun je een aantal van deze plugins installeren. WP Super Cache is een plugin die gemaakt wordt door Automattic, het bedrijf achter WordPress. WordPress Deze plugin is vrij makkelijk te installeren en te configureren. De plugin geeft een aantal aangeraden instellingen aan die je kunt activeren.

W3 Total Cache is een plugin die al wat jaren bestaat. Deze plugin gaat wel een stukje verder qua implementatie dan WP Super Cache en kan jouw web site behoorlijk versnellen als je de juiste instellingen hebt. WP Fastest Cache is een 3e optie om te proberen. Deze plugin zit qua gebruiksgemak tussen de 2 voorgaande plugins in.